Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: PSD a avut o şansă mare de a câştiga alegerile în 2016, dar i-a dat cu piciorul

Radu Tudor: PSD a avut o şansă mare de a câştiga alegerile în 2016, dar i-a dat cu piciorul

Radu Tudor: PSD a avut o şansă mare de a câştiga alegerile în 2016, dar i-a dat cu piciorul
23 Feb 2016   •   21:06

Radu Tudor a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii La ordinea zilei, decizia PSD de a renunța la moțiunile de cenzură anunțate. Potrivit acestuia, Partidul Social Democrat a avut ocazia să câștige alegerile din 2016, dar a ratat această șansă.

''Astăzi am lămurit pe deplin, din cea mai autorizată voce, orice fel de speculație cum că PSD ar fi în opoziție. Liviu Dragnea o spune explicit: ''Suntem la putere. Nu introducem moțiune de cenzură împotriva guvernului, deși noi am vehiculat acest concept''. (...) Partidul Social Democrat a avut o șansă - mare - să câștige alegerile din 2016 prin introducerea moțiunii de cenzură. Și a dat cu piciorul la această șansă susținând un guvern care este considerat de majoritatea membrilor PSD din România ca fiind anti-PSD în esența lui'', a spus Radu Tudor.


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că social-democraţii nu iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură pentru a nu aduce ''o criză guvernamentală în România''.

El l-a criticat pe senatorul PSD Șerban Nicolae, cel care a adus, în şedinţa senatorilor PSD de luni, un draft al unei moţiuni de cenzură.

''Domnul Şerban Nicolae poate depune o moţiune de cenzură în nume propriu. PSD nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta, în care fiecare vrea să devină vedetă jucându-se cu asemenea intenţie nu mai este agreat în PSD. Moţiunea de cenzură este într-adevăr un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune moţiune de cenzură pentru imagine. PSD-ul chiar ar avea puterea, împreună cu aliaţii săi, să pice Guvernul. Nu am ajuns în situaţia în care, din punctul nostru de vedere, să aducem o criză guvernamentală în România, în această perioadă, mai ales că este an electoral (...) Nu luăm în calcul, acum, depunerea unei moţiuni de cenzură'', a spus Liviu Dragnea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close