Antena 3 CNN Politică Răi de plată: Parlamentari cu averi impresionante şi cu datorii la stat

Răi de plată: Parlamentari cu averi impresionante şi cu datorii la stat

Răi de plată: Parlamentari cu averi impresionante şi cu datorii la stat
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Apr 2012   •   08:33

Mulţi dintre parlamentari sunt datornici la bugetul statului, dar primesc bani tot din buzunarele noastre. În ciuda averii pe care o deţin, firmele la care sunt acţionari nu plătesc cu anii impozitele pe care le datorează, chiar dacă nu este vorba de sume enorme.

Cu toate că deţin afaceri bănoase şi proprietăţi impresionante, parlamentarii uită să îşi achite datoriile la stat.

De exemplu, ANAF a început executarea silită a firmei la care deputatul PDL Gheorghe Albu este asociat unic, Universul Dâmboviţean SRL. Societatea datorează aproximativ 249.000 de lei. Deputatul deţine un teren de 2.018 mp, o vilă de 590 mp, bijuterii de 20.000 de euro şi are peste 400.000 de euro la bancă.

Şi viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Petru Călian datorează, împreună cu soţia sa, 52.000 de lei către Fisc. Firma celor doi soţi Călian, Modena ProdCom SRL, se află deja în executare silită. Deputatul democrat-liberal are un teren de 1.050 mp în Câmpeneşti, două locuinţe în Cluj-Napoca şi aproximativ 750.000 de lei în conturi.

Deputatul Silviu Prigoană, a reuşit să strângă şi el datorii la Fisc. În total, firmele la care acesta este acţionar trebuie să dea statului aproximativ 36.000 de lei, motiv pentru care se află în executare silită. Chiar şi aşa, parlamentarul nu are probleme cu banii: deţine 10 terenuri, 11 imobile cu terenurile aferente, o motocicletă, colecţii de timbre, cutii muzicale, ceasuri, numeroase monede, tablouri de 410.000 de euro, şi zeci de mii de lei în conturi.

×
Subiecte în articol: parlamentari deputat Silviu Prigoana
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close