Antena 3 CNN Politică Ministrul Justiţiei coalizează partidele împotriva sa. Blaga o ironizează pe Prună, Gorghiu o trimite la Cioloș

Ministrul Justiţiei coalizează partidele împotriva sa. Blaga o ironizează pe Prună, Gorghiu o trimite la Cioloș

Ministrul Justiţiei coalizează partidele împotriva sa. Blaga o ironizează pe Prună, Gorghiu o trimite la Cioloș
29 Feb 2016   •   18:50
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a reuşit să calce PNL pe bombeuri cu ideea de a scădea pragul electoral. 
 
În timp ce Alina Gorghiu a fost diplomată şi a trimis-o pe Prună să se mai consulte încă o dată cu premierul, Vasile Blaga a fost mult mai vehement: i-a atras atenţia că se bagă în chestiuni politice şi a ironizat-o, spunând că ar putea să scadă pragul electoral sub 0.
 
”Nu suntem de acord cu scăderea pragului electoral. E punctul meu de vedere. Orice temă de genul ăsta e atât de importantă, încât trebuie discutată întâi în partid, apoi în Comisia de cod electoral. Cât ar trebui să fie pragul? Minus 3%? Sau cât?”, a spus copreședintele PNL, Vasile Blaga.
 
Pe de altă parte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o acuză pe Raluca Prună că a încălcat legea când a anunţat că o nominalizează tot pe Codruţa Kovesi pentru încă un mandat la DNA
 
Preşedintele Senatului spune că legea prevede o procedură pentru numirea şefilor Parchetelor pe care ministrul Justiţiei ar fi trebuit măcar să mimeze că o respectă.
 
”Nu discut despre persoane, ci despre principiu şi procedurile legale pe care ministrul le-a încâlcat şi desconsiderat (...) E responsabilit premierului să-l pună pe ministru în legalitate”, a spus șeful Senatului.

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

 
 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close