Antena 3 CNN Politică Reacţii în lumea politică după moartea lui Dinu Patriciu. Vosganian: Va rămâne în istoria PNL şi a politicii româneşti

Reacţii în lumea politică după moartea lui Dinu Patriciu. Vosganian: Va rămâne în istoria PNL şi a politicii româneşti

Reacţii în lumea politică după moartea lui Dinu Patriciu. Vosganian: Va rămâne în istoria PNL şi a politicii româneşti
de M.T.    |    19 Aug 2014   •   12:57

Dinu Patriciu, care a încetat din viaţă astăzi, la 64 de ani, nu a fost doar un importat om de afaceri, ci şi un un important om politic.

În aceste condiţii, vestea morţii sale a dat naştere la numeroase reacţii ale foştilor colegi de partid şi nu numai.

„Este o veste foarte tristă pentru mine, pentru familia mea. Eram legaţi prin legături creştineşti, era naşul de căsătorie şi naşul copilului meu, al lui Petrişor”, a spus Petre Roman, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

„Ştiam ca se zbate între viaţă şi moarte de mai multă vreme”, a mai precizat fostul premier.


PNL a reacţionat la rândul său la vestea morţii lui Dinu Patriciu şi a prezentat condoleanţe familiei: „Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească!”.

„Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, care a avut un rol important în ultimii 25 de ani în privinţa liberalismului nu doar politic, ci şi economic. Dinu Patriciu a fost unul dintre puţinii oameni care au afirmat fără complexe aderenţa la ideile de dreapta, care a rostit răspicat cuvântul «capitalist», când multora le era ruşine să îl pronunţe”, se mai arată în mesajul liberalilor.

De asemenea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de Facebook că, „în ciuda faptului că am avut adesea poziţii şi opinii politice diferite în momente importante ale mişcării liberale, care au şi dus la separarea drumurilor noastre, îi păstrez lui Dinu o amintire frumoasă”

„Membru al echipei care a contribuit substanţial la renaşterea PNL şi a liberalismului în România după Revoluţia din 1989, Dinu Patriciu s-a angrenat cu curaj şi perseverenţă într-o luptă deloc simplă, deloc uşoară, cu un sistem care nu dorea nici prea multă democraţie şi nici libertate economică. Practicant al unei profesii liberale, Dinu Patriciu a fost nu numai unul dintre cei mai proeminenţi liberali, dar a reuşit într-un mod excepţional şi ca întreprinzător”, a mai notat fostul premier.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, îşi aminteşte că Dinu Patriciu „era un om de afaceri autentic”, dar şi „un om foarte ciudat, un afacerist cu suflet mare, ceea ce nu prea mai există”.

„Ne-a legat o prietenie de aproape 25 de ani, care a început o prietenie politică şi apoi s-a transformat în una de familie. Eu spun că s-a izolat, parcă a dorit să sfârşească singur. Foarte trist sfârşit al unui om care a făcut mult bine în viaţa lui”, a mai spus Quintus.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close