Antena 3 CNN Politică România nu are autostrăzi, dar regii asfaltului au averi colosale

România nu are autostrăzi, dar regii asfaltului au averi colosale

România nu are autostrăzi, dar regii asfaltului au averi colosale
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Aug 2015   •   14:34

România stă prost la capitolul autostrăzi, dar are cei mai bogaţi regi ai asfaltului. Averile lor sunt estimate la sute de milioane de euro, iar casele în care locuiesc sunt adevărate palate cu heliport şi lac în curte. 

 
Dorinel Umbrărescu, Costel  Căşuneanu sau Nelu Iordache sunt unii dintre cei mai cunoscuţi afacerişti care au făcut averi uriaşe din asfalt. 
 
Cel mai bogat dintre regii asfaltului, Dorinel Umbrărescu, a strâns o avere estimată la 300 de milioane de euro. Casa în care locuieşte este însă un adevărat palat. Are o suprafaţă de 300 de hectare. Cu heliport în curte, lac, piscină acoperită cu sticlă, case speciale pentru angajaţi. 
 
Valoarea palatului fiind estimată la 25 de milioane de euro. 
 
Recent, afaceristul şi-a făcut nişte cadouri  exclusiviste: un elicopter de lux de 6 milioane de euro şi un avion de 35 de milioane de dolari.
 
Un alt rege al asfaltului, Costel Căşuneanu stă şi el într-un palat estimat la 12 milioane de euro. Omul lui Băsescu are sală de cinema în sufragerie şi piscină în casă. Căşuneanu are însă şi probleme cu legea. El este judecat în stare de libertate după o condamnare definitivă cu suspendare.
 
Pentru Nelu Iordache, un alt rege al asfaltului, revenirea PDL la putere semnalul pentru propulsia în topul milionarilor.Mai întâi elicopterul lui Iordache a început să o plimbe pe Elena Udrea în deplasările oficiale, apoi şi cifra de afaceri a firmei sale a început să crească spectaculos., ajungând la 150 de milioane de euro. O avere care îi asigură locul 135 în top 500 miliardari români.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close