Antena 3 CNN Politică Sebastian Ghiţă reflectează la retragerea din Comisia SRI

Sebastian Ghiţă reflectează la retragerea din Comisia SRI

Sebastian Ghiţă reflectează la retragerea din Comisia SRI
de S.T.    |    23 Feb 2015   •   17:35

Deputatul Sebastian Ghiţă a vorbit, luni, despre eventuala sa retragere din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, dar şi despre numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii.

Întrebat dacă vrea să se retragă din comisia pentru controlul activităţii SRI, Sebastian Ghiţă a spus că reflectează asupra acestei decizii.

"Reflectez la acest subiect din două motive. Unu, intenţionez să sprijin construirea unui nou partid. (...) Doi, pentru că poate apărea ideea şi suspiciuni că prezent în comisia SRI pot fi ajutat", a spus deputatul.

"Nu aş vrea să se spună că este partidul SRI-ului. Apropierea nu ajută nici pe mine, nici pe dânşii”, a adăugat el.

Sebastian Ghiţă a comentat propunerea ca Eduard Hellvig să preia şefia SRI.

"Numirea unui apropiat politic şi a unui membru marcant din campania electorală a domnului Iohannis la SRI am văzut-o ca şi cum domnul Ponta, odată ajuns preşedinte, m-ar fi propus pe mine, şi cred că ar fi stârnit ca în Bulgaria, ştiu şi eu, probleme pe stradă cu oamenii", a spus Ghiţă despre propunerea lui Hellvig la şefia SRI.

"Îl cunosc pe Eduard Hellvig destul de bine. Mă aşteptam din partea domnului Iohannnis să facă o nominalziare de nivelul domnului Maior, pe care toţi l-am respectat şi care a reprezentat un garant al bunei funcţionări al SRI-ului. Sper şi îmi doresc ca domnul Hellvig, odată votat, să fie într-adevăr un bărbat de stat şi să uite că vreodată a fost membru PNL, a fost membru în campania lui Crin Antonescu şi apropiat al lui Crin Antonescu", a mai spus Ghiţă.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close