Antena 3 CNN Politică Senator PSD, condamnat la închisoare. Sorin Lazăr, primul parlamentar condamnat pentru conflict de interese

Senator PSD, condamnat la închisoare. Sorin Lazăr, primul parlamentar condamnat pentru conflict de interese

Senator PSD, condamnat la închisoare. Sorin Lazăr, primul parlamentar condamnat pentru conflict de interese
de M.Z.    |    15 Apr 2014   •   14:55
Senatorul PSD Sorin Lazăr a fost condamnat de instanţa supremă la şase luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Decizia instanţei nu este definitivă.
 
Decizia a fost luată de instanţa supremă după ce senatorul PSD de Iaşi Sorin Lazăr a recunoscut integral acuzaţiile şi probele procurorilor, astfel că a beneficiat de o reducere substanţială a pedepsei.
 
Instanţa l-a condamnat pe Sorin Lazăr la şase luni de închisoare pentru conflict de interese şi a dispus totodată amânarea aplicării pedepsei, cu un termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a acestei decizii.
 
Conform hotărârii instanţei, pe durata celor doi ani, Lazăr va trebui să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi la datele fixate de instanţă, să primească vizitele consilierului de probaţiune care va fi însărcinat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei, orice deplasare ce depăşeşte cinci zile şi schimbarea locului de muncă, precum şi să comunice informaţii şi documente privind mijloacele sale de existenţă. 
 
În noiembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să facă verificări în cazul lui Sorin Lazăr, pentru conflict de interese.
 
Potrivit ANI, senatorul Sorin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi. Fiul lui Sorin Lazăr ar fi obţinut, în baza acestui contract, 6.434 de lei.

×
Subiecte în articol: conflict de interese
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close