Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Dragă Victor, cred că ai capacitatea, inteligenţa şi integritatea de a reda ţara oamenilor săi!

Sorin Oprescu: Dragă Victor, cred că ai capacitatea, inteligenţa şi integritatea de a reda ţara oamenilor săi!

Sorin Oprescu: Dragă Victor, cred că ai capacitatea, inteligenţa şi integritatea de a reda ţara oamenilor săi!
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Sep 2014   •   17:55
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut un discurs în care a subliniat de ce Victor Ponta este cea mai bună alegere pentru postul de la Cotroceni. 
 
Iată cele mai importante puncte ale discursului edilului: 
 
- Este ziua unui început de nou drum, corect, sănătos, clar, concret şi adevărat spre o Românie normală, pozitivă, puiternică, dezbvoltatră, respectată şi demnă. O Românie aşa cum merită să fie şi cum îşi doresc toţi cetăţenii săi de bună credinţă. 
 
- Astăzi nu vreau să vorbesc ca primar general, ca medic sau ca om politic. Astăzi vreau să vorbesc ca unul dintre cei mulţi, ca un simplu cetăţean. Sunt 25 de ani de când voinţa populară a decis fără echivoc să schimbe sensul şi direcţia României spre o altă lume a democraţiei reale. S-au făcut multe, şi bine şi rele, dar trebuie să fim cinstiţi: Se putea face mai mult şi mai bine. 
 
- Din păcate, suntem departe de ceea ce ar trebui să fie. Avem încă de rezolvat probleme grave şi complexte. Avem sărăcie, venituri mici pentru majoritatea populaţiei, locuri de muncă insuficiente, suntem încă departe de normalitate. Populaţia este descurajată, dezorientată şi dezamăgită, dezbinată, otrăvită, dominată cu cinism şi aroganţă de interesul individual sau de grup. Cred că aşa nu se mai poate continua. 
 
- Avem nevoie de altceva. Avem nevoie mai mult ca oricând de un suflu nou. Avem nevoie de decizii concrete, de relansare, reconciliere şi renaştere naţională. Rezultatele şi perspectivele vor veni cu siguranţă rapid. Există un potenţial enorm în România. 
 
- Fie că sunt din Ardeal, Banat, Muntenia, Moldova, sau de pretutindeni, tineri sau la vârsta a 3-a, cei care gândesc şi simt româneşte îşi doresc să fie bine în România. 
 
- Drago Victor, eu, cetăţeanul Mircea Sorin Oprescu, cred că ai capacitatea, inteligenţa şi integritatea de a reda ţara oamenilor ei. Aşa cum ei şi-o doresc. Am convingerea că ai maturitatea să iubeşti neamul acesta pentru a fi acel conducător care poate da încrederea şi speranţa de şi în acest popor. 
 
- Când câştigi alegerile, nu aceasta va fi victoria. Atunci abia îţi asumi. Victoria adevărată va fi peste 5 sau 10 ani, la sfârşit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales. Să termini mandatul cu un popor unit, zâmbitor şi optimist, mobilizat la maximul valenţelor lui, cu o ţară puternică, în deplină solidaritate şi activată total. Aceasta este victoria adevărată, dragă Victore! Pentru că aşa va fi, nu victoria ta, ci victoria unei naţiuni. 
 
- România are nevoie de un altfel de preşedinte, care să îşi iubească ţara şi poporul, cu echilibru şi înţelepciune. Ne trebuie un preşedinte bun care să aibă mult bun simţ, patriot, corect, onest, pozitiv şi calm. Dârz, blând şi ferm totodată, care să genereze cinste mai bună în acest popor. Eu unul am credinţa fără dubii că Victor Ponta este omul de care ţara are nevoie acum. 
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close