Antena 3 CNN Politică Sorin Roşca Stănescu, aproape exclus din PNL. Antonescu: Urmează confirmarea Delegaţiei permanente

Sorin Roşca Stănescu, aproape exclus din PNL. Antonescu: Urmează confirmarea Delegaţiei permanente

Sorin Roşca Stănescu, aproape exclus din PNL. Antonescu: Urmează confirmarea Delegaţiei permanente
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Noi 2013   •   17:42
Update 17.42 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că propunerea sa de excludere din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu a fost aprobată în formaţiunea politică, urmând ca decizia să fie validată în Delegaţia Permanentă a PNL.
 
"A fost dezbătută şi supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Sorin Roşca Stănescu şi BPN, prin vot secret, a adoptat această propunere. Ea va fi înaintată Delegaţiei Permanente, parlamentarii partidului sunt excluşi în ultima fază de Delegaţia Permanentă, dar numai la propunerea BPN", a declarat Antonescu, la finalul şedinţei BPN a PNL.
 
El a precizat că Delegaţia Permanentă va fi convocată "cât de curând".
 
Liderul PNL a confirmat faptul că au fost colegi din conducerea partidului care au fost împotriva excluderii, pledând pentru o sancţiune blândă.
 
"Am rămas convins de argumentele mele, dar bineînţeles că au fost colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea pe care am propus-o. Oamenii...miloşi", a susţinut Antonescu.
 
El a reiterat faptul că falsul este inacceptabil pentru PNL.


Ştirea iniţială 16.13

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost votat, luni, pentru excluderea din partid. Decizia a fost luată de Biroul Permanent Naţional cu 47 de voturi "pentru" şi 5 "împotrivă".
 
Conducerea PNL a decis, în şedinţa BPN, excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu, după ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat această propunere, în urma acuzelor publice adresate de acesta preşedintelui Traian Băsescu.
 
Conform Statutului PNL, decizia de excludere adoptată de Biroului Politic Naţional urmează să fie supusă votului Delegaţiei Permanente a PNL.

Decizia liberalilor vine după ce Sorin Roşca Stănescu l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că, împreună cu Theodor Stolojan, ar fi folosit în campania din 2004 fonduri ilegale în valoare de 7 milioane de dolari.

Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu, a spus, luni, că "tăcerea Parchetului" l-a determinat să facă publice documentele privind date despre finanţarea campaniei din 2004 a lui Traian Băsescu.
 
Preşedintele PNL a declarat că indiferent ce va spune senatorul, dacă se dovedeşte că documentele invocate de el sunt false, va fi exclus din PNL. 

Potrivit Parchetului, care invocă rezultatele verificărilor făcute de ONPCSB, 
operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu, prin care acesta acuza finanţarea Alianţei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate.

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a spus că partidul său nu îşi asumă greşeala făcută de Roşca Stănescu, dar că acesta va avea dreptul să-şi susţină punctul de vedere. 

Senatorul Sorin Roşca Stănescu, propus luni pentru excluderea din PNL, a declarat că va rămâne acelaşi liberal şi va susţine în continuare Partidul Naţional Liberal şi pe Crin Antonescu.









×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close