Antena 3 CNN Politică Ştefănescu: Blejnar MINTE că a fost ameninţat de Ponta. Totul face parte din strategia camarilei de susţinători ai PDL

Ştefănescu: Blejnar MINTE că a fost ameninţat de Ponta. Totul face parte din strategia camarilei de susţinători ai PDL

Ştefănescu: Blejnar MINTE că a fost ameninţat de Ponta. Totul face parte din strategia camarilei de susţinători ai PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Iul 2012   •   19:22

Codrin Ştefănescu, Secretarul Consiliului Naţional al PSD, a declarat că Sorin Blejnar, fost şef ANAF, minte că ar fi sot ameninţat de Victor Ponta, susţinând că anunţul privind plângerea penală împotriva premierului face parte din "strategia camarilei de susţinători ai preşedintelui suspendat Traian Băsescu".

"Declaraţiile de astăzi ale lui Sorin Blejnar, dacă nu ar fi calomnioase, ar fi pur şi simplu neruşinate. Fostul şef al ANAF, în stilul său caracteristic, impertinent şi sfidător, minte atunci când afirmă că a fost ameninţat de Victor Ponta, dar şi când susţine că premierul 'încearcă să pună presiune pe procurori' vizavi de persoana sa. În fapt, singura 'presiune' a primului-ministru a fost atunci când a cerut, în mod oficial, realizarea auditelor în ministere, controalele deja finalizate dezvăluind jafuri de sute de milioane de euro", afirmă Ştefănescu

Ştefănescu precizează că de fapt Blejnar, "victimă a sistemului, înainte de a face circ în conferinţe de presă", ar trebui să aducă lămuriri vizavi de acuzaţiile privind implicarea sa în nenumărate cazuri, enumerând legătura cu "mafia petrolului" şi cu "mafia legumelor şi fructelor", rolul în scandalul corupţiei din vămi, implicaţiile în contrabanda cu petrol.

"Am menţionat doar câteva dintre acuzaţiile aduse în urma anchetelor demarate de mass-media în anul 2011, perioadă în care Guvernul PDL deţinea controlul absolut asupra instituţiilor statului. Prin urmare, ţine de domeniul absurdului să afirmi că, în acele timpuri, liderii USL, din opoziţie, făceau presiuni asupra jurnaliştilor, procurorilor sau organelor de anchetă, subordonate Guvernului Boc", spune social-democratul.

Ştefănescu susţine că anunţul privind plângerea penală împotriva premierului Victor Ponta face parte din "strategia camarilei de susţinători" ai preşedintelui suspendat.

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar Victor Ponta
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close