Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: România poate creşte cu valori liberale. În partidele mari nu mai există dezbatere

Tăriceanu: România poate creşte cu valori liberale. În partidele mari nu mai există dezbatere

Tăriceanu: România poate creşte cu valori liberale. În partidele mari nu mai există dezbatere
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Iul 2014   •   19:57
Ediţia de duminică seară a emisiunii "Punctul de Întâlnire" a avut ca subiect principal apropierea alegerilor prezidenţiale. În acest context, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost invitatul lui Radu Tudor, pentru a explica ce îşi propune cu noul partid construit. 
 
Fostul premier a explicat că a pornit la drum cu Partidul Reformator Liberal în ideea de a moderniza România cu valori fundamental liberale. 
 
"În România observ cu satisfacţie că există oameni care cred în valorile liberalismului şi care ni se alătură în această nouă formulă. Un electorat care este numeros, sigur, mai puţin numeros decât cel cu o abordare social-democrată, dar există şi oameni care cred în liberalism. Fie că vorbim despre clasa de mijloc, profesii liberale, sunt şi cei care nu se identifică neapărat în grupul clasic dar care cred că România se poate moderniza, poate creşte cu aceste valori." 
 
De asemenea, Tăriceanu a explicat că partidul va avea un congres de constituire, în care vor exista dezbateri, discuţii şi idei care, la final, vor forma un partid nou. 
 
"Vom avea congresul de constituire, vom avea alegeri. Vom avea o zi dedicată dezbaterilor politice. Să prezentăm ce vrem noi să facem, care sunt lucrurile care ne caracterizează, în aşa fel încât oamenii să poată spună "Da, sunt de acord cu valorile Partidului Reformator Liberal". Vor fi diferiţi vorbitori, amendamente, rezoluţii, până la final vom avea o viziune. Privesc cu neplăcută surprindere atitudinea partidelor mari din România care au abandonat dezbaterile. Vin televiziunile, ei aleg membri în conducere şi toată lumea pleacă acasă fericită. De aceea, vreau ca acest congres să marcheze un alt fel de a face politică în România."

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close