Antena 3 CNN Politică Toader: Hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei referendumului este ambiguă

Toader: Hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei referendumului este ambiguă

Toader: Hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei referendumului este ambiguă
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iul 2012   •   12:29

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică, înaintea şedinţei conducerii Camerei Deputaţilor, că partidul a contestat o prevedere din hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei referendumului, întrucât aceasta este ambiguă şi ar putea lasă loc unei decizii neconstituţionale, informează Mediafax.

Toader a explicat că grupul PDL a contestat la Curte articolul 3 din hotărârea Parlamentului pentru stabilirea datei şi obiectului referendumului, deoarece aceasta ar fi neclară.
   
"Este foarte ambiguu şi, atât timp cât avem experienţa a ceea ce s-a întâmplat în săptămâna aceea dubioasă şi neagră, ne gândim că, dacă Curtea invalidează, Parlamentul nu va ţine cont de asta, va spune că nu ţine cont de asta şi cine ştie ce hotărâre va lua. Mi se pare corect să atacăm", a spus Toader.
   
Liderul deputaţilor PDL a fost întrebat prin ce atinge articolul contestat de PDL valori şi principii constituţionale.
   
"Fiindcă prevede în Constituţie ce se întâmplă când un preşedinte este suspendat şi demis pe proceduri, dacă după această prevedere constituţională Parlamentul hotărăşte altceva, mi se pare o încălcare flagrantă a prevederilor Constituţiei şi noi am sesizat Curtea să spună foarte clar dacă şi ce se întâmplă dacă Parlamentul decide altceva decât decide Curtea", a răspuns Toader.
   
El a mai precizat că sesizarea PDL va fi discutată marţi, 24 iulie, în plenul Curţii Constituţionale.
   
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat duminică pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care atacă la Curtea Constituţională un articol din Hotărârea Parlamentului prin care se stabilesc data şi condiţiile referendumului din 29 iulie.
   

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close