Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak

Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak

Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Oct 2015   •   09:52
UPDATE 09.50 - Traian Băsescu este urmărit penal în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak în anul 2005. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au admis plângerea lui Corneliu Vadim Tudor care îl acuza pe fostul preşedinte că se face vinovat de dispariţia a patru milioane de dolari din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români.

Instanţa a constatat că este legală şi temeinică ordonanţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 23 martie şi a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu.
   
"În baza art. 335 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.1543/P/2009 din data de 23.03.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică în dosarul cu acelaşi număr şi confirmă redeschiderea urmăririi penale pentru prezumtivele fapte prev. de art. 248 c.p. şi art. 253 ind. 1 c.p., sesizate prin denunţul formulat la data de 19.11.2009 de petiţionarul Vadim Corneliu Tudor, privind pe numitul Traian Băsescu", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.
   
Instanţa a mai constatat că a rămas fără obiect cererea de redeschidere a urmăririi penale pentru Vasile Blaga, în urma denunţului formulat de Corneliu Vadim Tudor în 25 noiembrie 2009.
   
Decizia Judecătoriei Sectorului 5 este definitivă.


Instanţa a amânat să dea un verdict pe 7 octombrie, atunci când Traian Băsescu a fost la Judecătoria Sectorului 5 pentru a da declaraţii.

Fostul preşedinte a respins atunci acuzaţiile care i-au fost aduse şi a spus la ieşirea din sala de judecată că dosarul este "o palmă pe obrazul României".

Până acum nu s-a putut lua nicio decizie faţă de fostul preşedinte pentru că acesta se bucura de imunitatea funcţiei de preşedinte al României.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close