Antena 3 CNN Politică Băsescu despre Vîntu, la Bruxelles: Nu puteţi confrunta un inculpat cu un şef de stat (VIDEO)

Băsescu despre Vîntu, la Bruxelles: Nu puteţi confrunta un inculpat cu un şef de stat (VIDEO)

Băsescu despre Vîntu, la Bruxelles: Nu puteţi confrunta un inculpat cu un şef de stat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Sep 2010   •   19:11

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, joi seară, în cadrul unei întâlniri glaciale la Bruxelles cu preşedintele Sarkozy, despre arestarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Băsescu s-a arătat indignat de întrebările privitoare la arestul lui Vîntu şi conflictele celor doi, spunând că un şef de stat nu poate fi confruntat cu un inculpat şi că omul de afaceri ar trebui întrebat dacă are vreo probă, şi nu el.

"Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală. Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă, dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat", a declarat Traian Băsescu la Bruxelles.

Octavian Ţurcan, Alexandru Stoian şi Sorin Ovidiu Vîntu, au fost eliberaţi, joi, după ce Curtea de Apel a decis să admită recursul formulat de aceştia. Cei trei fuseseră arestaţi preventiv în noaptea de 9 spre 10 septembrie.

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, miercuri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti că arestarea sa reprezintă o "problemă politică" şi că unele instanţe "execută chefurile unui domn". Potrivit omului de afaceri, preşedintele Traian Băsescu i-a cerut sprijin mediatic în anul 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare. Vîntu susţine că a acceptat propunerea, pentru modernizarea României, dar că şeful statului nu a ţinut apoi cont de discuţiile purtate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close