Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Susţin necesitatea formării Statelor Unite ale Europei

Traian Băsescu: Susţin necesitatea formării Statelor Unite ale Europei

Traian Băsescu: Susţin necesitatea formării Statelor Unite ale Europei
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Aug 2011   •   17:17

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la Şcoala de vară ARC 2011 de la Sulina, prilej cu care a susţinut mai multe declaraţii de presă.  Şeful statului a explicat necesitatea Europei de a urma exemplul Statelor Unite ale Americii, în sensul înfiinţării unui stat federal.

Băsescu considera această soluţie ca fiind singura care mai poate păstra Europa ca o "putere militară şi economică".

"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. (...) Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi", a avertizat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

"Când nu ai forţă economică, nu poţi să fii nici forţă militară. Degeaba ataci Libia, că nu câştigi războiul, iar securitatea este fundamentală. Securitate nu se poate decât cu bani, iar banii nu pot fi făcuţi decât cu o economie performantă. O economie fragmentată cu politici diferite în 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu", a declarat şeful statului, conform sursei citate.

Astfel, preşedintele a explicat că susţine cu tărie necesotatea ănfiinţării "Statelor Unite ale Europei" şi a construirii unui leadership european extrem de competent şi puternic, care să poată conduce toate statele care cuprind continentul.

 


Băsescu: "Îmi pare rău că fac al doilea mandat ca preşedinte"

Şeful statului a fost întrebat de către un participant al unei şcoli de vară dacă va menţine numărul de burse acordat tinerilor români din Diaspora.

Preşedintele l-a întrerupt pe tânăr, mărturisind că regretă şi executarea celui de-al doilea mandat şi că nu crede că va scădea vreodată numărul acestor burse.




×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close