Antena 3 CNN Politică UPDATE: Senatul A RESPINS moţiunea PNL pe agricultură

UPDATE: Senatul A RESPINS moţiunea PNL pe agricultură

UPDATE: Senatul A RESPINS moţiunea PNL pe agricultură
26 Mai 2015   •   18:31
UPDATE: Plenul Senatului a respins, marţi, moţiunea simplă a PNL pe agricultură, în care se cerea demisia premierului Victor Ponta şi a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.
Moţiunea simplă a PNL cu tema: "Să oprim jaful! Agricultura ţării şi peste un milion de fermieri se zbat între secera lui Daniel Constantin şi ciocanul lui Victor Ponta!" a fost respinsă cu 43 de voturi "pentru", 84 "împotrivă" şi două abţineri.
 
Votul a fost secret şi electronic.

---

Chiar la această oră se dezbate în Senat moţiunea PNL faţă de ministrul Agriculturii. PNL îi cere lui Daniel Constantin să plece pentru a fi oprit jaful din agricultură.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de marţi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
 
Liberalul Gheorghe Tinel a explicat că situaţia în agricultură este mult mai gravă decât se ştie şi că Daniel Constantin ar trebui să se prezinte repede cu un pachet de măsuri.
 
"Este un semnal cu privire la politicile pe agricultură. Eu anticipez că PSD va fi în aceeaşi situaţie ca Tăriceanu în 2008. Zero absorbţie pe fonduri europene. La 31 decembrie 2008 era zero absorbţia pe fonduri europene. Sunt producători de lapte care dau laptele pe câmp acum, îl aruncă. Este aşa de disperată situaţia. Eu cred că Daniel Constantin ştie asta şi ar trebui să vină cu un pachet de măsuri mai rapide."
 
Preşedintele Grupului pentru Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a explicat că liberalii ceartă puterea acum, dar la problema defrişărilor ilegale luau apărarea chiar celor care tăiau pădurile.
 
"PDL-iştii îi ceartă că de ce nu au scăzut TVA-ul mai repede, în timp ce la tăierile de pădure mureau de grija marilor tăietori. E o chestie de cum o dai, după interesul partidului. Fiecare cu micul lui."
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close