Antena 3 CNN Politică Victor Ponta NU mai este, oficial, premierul României. Gabriel Oprea a fost desemnat prim-ministru interimar

Victor Ponta NU mai este, oficial, premierul României. Gabriel Oprea a fost desemnat prim-ministru interimar

Victor Ponta NU mai este, oficial, premierul României. Gabriel Oprea a fost desemnat prim-ministru interimar
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2015   •   07:40
Victor Ponta nu mai este, oficial, premierul României. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier interimar pe Gabriel Oprea, după ce şeful statului a discutat cu vicepremierul la Palatul Cotroceni mai bine de jumătate de oră. 
 
După acestă întrevedere, Iohannis a cerut documentele medicale suplimentare care să ateste că Victor Ponta are nevoie de 3 săptămâni de recuperare. 
 
Decretul numirii în funcţia de premier interimar a fost publicat în Monitorul Oficial.  
 
Presedintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe Gabriel Oprea, abia după ce a primit documentele medicale care atestă starea de sănătate a lui Victor Ponta. Nu a ezitat insă să-l atace pe premier, chiar de la tribuna Parlamentului. 
 
Premierul a postat pe Facebook buletinul medical din care reiese că va fi fi supus unui program de fizioterapie, iar în următoarea lună trebuie să se prezinte săptămânal la control. Senatorul PSD, Ilie Sarbu, a confrimat că Victor Ponta nu poate fi transportabil.
 
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a susţinut că a discutat cu Victor Ponta, însă nu ştie mai mult decât ce a transmis prim-ministrul prin actele oficiale făcute publice. 
 
Liderul PNL, Teodor Atanasiu, spune însă că Partidul Naţional Liberal aşteaptă ca Victor Ponta să îşi anunţe demisia, ca urmare a începerii urmăririi penale pe numele său.
 
Victor Ponta a declarat că l-a propus pe Gabriel Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi este alegerea firească. Ponta a mai susţinut că nu a discutat cu preşedintele Iohannis pe aceasta temă, ci doar i-a scris. Cei doi nu ar mai fi vorbit de când Iohannis i-a cerut lui Ponta să demisioneze. 
 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close