Antena 3 CNN Politică Zgonea: Reding nu a anunţat că se reuneşte CE, recomand jurnaliştilor să verifice

Zgonea: Reding nu a anunţat că se reuneşte CE, recomand jurnaliştilor să verifice

Zgonea: Reding nu a anunţat că se reuneşte CE, recomand jurnaliştilor să verifice
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Iul 2012   •   19:08

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, nu a anunţat convocarea Comisiei pentru săptămâna viitoare, el recomandând jurnaliştilor să verifice înainte de a furniza informaţii, scrie Mediafax.
   
"În aceste zile vor fi foarte multe manipulări de presă, interpretări şi traduceri ale cuvintelor din limba engleză în limba română, după cum fiecare agenţie de presă, fiecare post de televiziune şi radio va avea un partizanat. Cred că acest moment este un test pentru democraţia românească, dacă au capacitatea de a nu induce panică în rândul cetăţenilor din România", a spus Zgonea.
   
El a recomandat jurnaliştilor să verifice informaţiile înainte de a le publica.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai arătat că în România nu de puţine ori se intepretează limbajul dimplomatic de la UE şi, mai mult decât atât, limbajul UE, care e total diferit faţă de alte moduri de comunicare.
   
Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat niciun tratat la nivel european.

El a precizat că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

El a menţionat că acest tip de anunţuri, cum este cel făcut de Viviane Reding, trebuie văzute din perspectiva luptei politice dintre familiile politice europene.
 
Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP şi de agenţia italiană ANSA.
   

×
Subiecte în articol: viviane reding valeriu zgonea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close