Antena 3 CNN Politică Zgonea: Românii trebuie să spună Da la referendum pentru a sancţiona o guvernare coruptă

Zgonea: Românii trebuie să spună Da la referendum pentru a sancţiona o guvernare coruptă

Zgonea: Românii trebuie să spună Da la referendum pentru a sancţiona o guvernare coruptă
Sursa foto: Foto: INTACT Images
19 Iul 2012   •   20:57

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepreşedinte al PSD, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că referendumul din 29 iulie este singura posibilitate în care românii pot hotărî dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu în fruntea ţării, informează Agerpres.
   
„Am ales să vin prima dată în Caraş-Severin, pentru că aici USL a recâştigat un bastion important şi a redat speranţa, românilor, pe 10 iunie. Dovada, cele 67, din cele 77 de primării, au fost câştigate de USL în acest judeţ. Pe 29 iulie, oamenii trebuie să vină la Referendum şi să spună DA, pentru a sancţiona o guvernare coruptă şi incompetentă, care timp de trei ani şi jumătate a produs mai mult rău României decât, probabil, comunismul, în 50 de ani. Traian Băsescu a demonstrat că atunci când pleacă de la putere trebuie să distrugă România. Campania pe care a dus-o în ultimele săptămâni, la adresa credibilităţii României este: după mine, potopul! A umilit românii, iar după ce i-a umilit, i-a şi îngenunchiat, informând necinstit, într-o manieră neeuropeană şi profund anticonstituţională, partenerii politici din Europa, cu privire la evenimentele din ţară“, a spus Valeriu Zgonea.
   
Referindu-se la PDL, el a arătat că este pentru prima dată, din 1848 încoace, când un partid politic îşi foloseşte influenţa internaţională, câştigată în numele României şi a românilor, pentru a decredibiliza românii şi ţara.
   
Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Comisia Europeană a înţeles că evenimentele din ultimele săptămâni nu sunt rezultatul unui proces întâmplător, ci sunt rezultatul unei corupţii endemice, păstorită şi guvernată de PDL, a unor excese de putere şi comportamente săptămânale, peste limita constituţională'. Acesta susţine că singura modalitate de a sancţiona preşedintele statului atunci când îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale o reprezintă întoarcerea la votul poporului.
   
Valeriu Zgonea explică şi faptul că, în 2007, cetăţenii României au participat la un referendum de demitere a preşedintelui prin sistemul de jumătate plus unu din cei care se prezintă la urne, iar în 2012 s-a creat, de către PDL, pentru prima dată în istorie, o „super-lege a referendumului“, blocând de fapt capacitatea cetăţenilor de a-şi exercita dreptul la vot şi a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu.
   
„Astfel, deveneam prima ţară din istoria Europei şi din istoria lumii, în care un preşedinte trebuia să fie demis dacă jumătate plus unu din corpul electoral se prezenta la vot, adică 9,2 milioane de oameni şi dacă, cei 9,2 milioane de oameni spuneau DA. Acestea erau articolele de lege trecute în Parlament de către Guvernul Ungureanu, în februarie 2012. Noi nu am făcut altceva, decât să creăm posibilitatea românilor să vină la vot şi să spună dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu în fruntea ţării“, a afirmat vicepreşedintele PSD.
  



×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close