Antena 3 CNN Actualitate A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii

A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii

A doua zi de proteste ale cadrelor medicale. Ministrul Sănătăţii i-a chemat pe manifestanţi la discuţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Sep 2013   •   13:52
Peste o sută de angajaţi din sistemul sanitar au protestat joi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Ministerului Sănătăţii. Aceştia au cerut alocarea a minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate şi majorarea salariilor. Ministrul Eugen Nicolăescu i-a invitat duminică pe protestatari la o primă discuţie, informează Mediafax.

Ministrul Eugen Nicolăescu a venit să discute cu protestatarii, spunând că apreciază demersul lor şi că a fost mandatat de premierul Victor Ponta să discute cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi cu cei ai Ministerului Finanţelor despre salarizarea personalului din Sănătate.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că sindicaliştii vor participa la discuţii, însă calendarul acţiunilor de protest va fi respectat până când revendicările lor vor fi soluţionate.

"Aici vom fi şi mâine, şi săptămâna viitoare, aşa cum am stabilit", a spus Bărăscu.

Angajaţii din sistemul sanitar vor organiza proteste până în 27 septembrie, la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor.

În octombrie să va avea loc un protest la Guvern, iar în noiembrie va fi declanşată greva generală, cu asigurarea unei treimi din activitate, dacă până atunci guvernanţii nu răspund solicitărilor medicilor.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close