Antena 3 CNN Actualitate A şasea zi de proteste în România. Oamenii au ieşit în stradă în 60 de oraşe din ţară

A şasea zi de proteste în România. Oamenii au ieşit în stradă în 60 de oraşe din ţară

A şasea zi de proteste în România. Oamenii au ieşit în stradă în 60 de oraşe din ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    17 Ian 2012   •   17:14
Update 23.23 - La această oră mai sunt proteste în patru oraşe din ţară: Bucureşti, Iaşi, Constanţa şi Petroşani.

Update 23.00 -
Numărul ultraşilor care participă, marţi seară, la protestul din Piaţa Universităţii este mult mai mic decât cel din serile precedente. Potrivit unor surse din Jandarmerie, motivul este acela că multora dintre cei ridicaţi, în urma evenimentelor din week-end, le-au fost făcute dosare penale.

Update 22.01 -
La această oră, 9.700 de oameni protestează în 60 de localităţi ale ţării.

Update 21.02 -
Aproximativ 450 de studenţi au ajuns în Piaţa Universităţii.

Update 20.42 -
Un protestatar a fost prins cu o armă alba asupra lui în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi a fost dus la secţie.

Update 20.20 -
Aproximativ 150 de persoane au participat, marţi seară, la un marş de protest prin Timişoara, pornind din Piaţa Victoriei şi trecând prin Complexul Studenţesc, pe la studioul TVR şi Prefectură.

Update 20.15 -
Protestul celor aproximativ 300 de persoane care s-au adunat, marţi seară, de la ora 17.00, la Braşov, s-a încheiat după mai bine de două ore, fără a se înregistra incidente.

Update 19.45 -
Estimare: La această oră 3.000 de persoane participă la proteste în 45 de localităţi din ţară.

Update 19.33 -
1.200 de protestatari au pornit în marş şi au depus o cruce la sediul PDL din Sibiu.

Update 19.00 -
Manifestanţii din Piaţa Victoriei din Deva, al căror număr a ajuns la aproximativ două sute, au pornit, marţi seară, într-un marş spre sediul organizaţiei judeţene a PDL.

Update 18.20 -
Poliţia face razii în gările aglomerate. Trupele speciale sunt pregătite să intervină.

Update 17.55
- Preşdintele FOTA a confirmat că transportatorii sunt ameninţaţi să nu ajute oamenii să ajungă la proteste în Bucureşti.

Update 17.20 - Ministerul Administraţiei şi Internelor a emis alertă de Cod Albastru la nivelul instituţiilor subordonate. Este vorba despre Poliţie, Jandarmerie şi Pompieri. Codul Albastru presupune că un sfert dintre angajaţii Ministerului de Interne sunt chemaţi la serviciu.

Update 17.00 -Câteva sute de sindiclaişti şi studenţi au anunţat că vor participa la mitingul din această seară.

Piaţa Universităţii din Bucureşti este din nou scena unde se organizează proteste împotriva actuallei conduceri. Deşi Raed Arafat, cel a cărui demisie a provocat mişcările de stradă, a fost reinstituit în funcţia de subsecretar în Ministerul Sănătăţii, oamenii continuă să protesteze cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Peste o sută de persoane au reluat protestele, marţi, după-amiază, în Piaţa Civică din Vaslui, pentru a treia zi consecutiv, oamenii dând foc sau călcând în picioare fotografii cu preşedintele Traian Băsescu.

La Timişoara s-a ajuns în cea de-a cincea zi de proteste. Manifestanţii continuă să demonstreze în Piaţa Victoriei împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc.

Peste o sută de persoane protestează în Piaţa Victoriei din Deva, manifestanţii scandând "Jos Băsescu", "Demisia" şi având pancarte cu mesaje precum "Vrem anticipate, nu vrem comasate", informează Mediafax.

Consţănţenii au primit autorizaţie pentru proteste până la sfârşitul lunii. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a aprobat mitingurile cerute de una dintre organizaţiile non guvernamentale din oraş.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close