Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, apel pentru AJUTOR după inundaţiile devastatoare din ţara sa: "Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o facă, în măsura în care pot"

Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, apel pentru AJUTOR după inundaţiile devastatoare din ţara sa: "Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o facă, în măsura în care pot"

Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, apel pentru AJUTOR după inundaţiile devastatoare din ţara sa: "Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o facă, în măsura în care pot"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
20 Mai 2014   •   09:56

Ambasadorul Serbiei la Bucureşti, Branco Brancovici, a transmis un mesaj către autorităţile şi cetăţenii din România prin care solicită ajutor pentru ţara sa.

Doar în Serbia, apele au făcut 18 victime, iar alte 25.000 de persoane au fost evacuate din cale viiturilor. România urmează să trimită Serbiei ajutoare pentru sinistraţi şi utilaje pentru evacuarea apei.

"Îi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea să ne ajute, să o faca, să ne ajute în măsura în care pot. Contăm pe sprijinul tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, printre care şi România. Ne aşteptăm ca Guvernul României să acţioneze în consecinţă", a transmis ambasadorul.

Apel umanitar pentru inundaţii în Balcani. Cum poţi ajuta şi tu

"Ne confruntăm cu un val de inundaţii de o amploare cum nu a mai existat în ultimii 100 de ani. Până în acest moment, avem în jur de 25.000 de persoane evacuate. Avem, până în prezent, 19 decese, dar când apele se vor retrage vom vedea care este dimensiunea dezastrului. Din câte ştim, dezastrul va fi enorm. Estimările preliminare se ridică la peste 10 miliarde de dolari. După 7 zile de ploi torenţiale şi inundaţii severe, situaţia s-a îmbunătăţit uşor, dar suntem departe de a vedea sfârşitul dezastrului", a mai spus Branco Brancovici.

Crucea Roşie din Serbia a pus la dispoziţie o listă cu cele mai importante necesităţi. Printre acestea se numără alimentele şi apa potabilă, dar şi hainele, saltele sau produsele igienice. 

Pentru mai multe detalii despre pachetele cu ajutoare contactaţi Ambasada Serbiei la Bucureşti sau Consulatul General din Timişoara. Orice ajutor venit din partea autorităţilor precum şi a cetăţenilor din România este important.

"Vă mulţumesc, nu doar vouă, ci tuturor cetaţenilor României şi tuturor oamenilor de bună credinţă care încearcă să ne ajute cu ce pot", a încheiat ambasadorul Serbiei.

Autorităţile din România vor pune la dispoziţia Serbiei una din cele 5 pompele de evacuare a apei de care ţara noastră dispune.

Pe lângă utilaje, România va trimite în Serbia şi Bosnia ajutoare pentru sprijinirea sinistraţilor, pături, apă şi alimente.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close