Antena 3 CNN Actualitate Angajat ANAF, încălcare flagrantă a Codului Rutier

Angajat ANAF, încălcare flagrantă a Codului Rutier

Angajat ANAF, încălcare flagrantă a Codului Rutier
Sursa foto: captura Youtube
11 Mai 2015   •   16:57

O maşină de la Antifraudă a fost filmată de un participant la trafic în timp ce gonea nebuneşte pe Drumul European 79, în zona localităţii Moi, din Bâlteni. Conducătorul auto, angajat la Antifraudă, a comis două ilegalităţi crase pentru care ar merita să rămână fără permis o bună perioadă de timp şi să plătească o amendă usturătoare.

A depăşit pe linie continuă şi pe pod. Autoturismul nu avea pornite semnalele luminoase ale girofarului pentru a avea dreptul să circule în acest mod, scrie gorjexclusiv.ro.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195, Codul Rutier, maşinile instituţiilor statului pot încălca regulile de circulaţie doar dacă au pornite girofarurile şi se deplasează în misiuni care au caracter de urgenţă.

„Pentru a avea prioritate de trecere, autovehiculele prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) si b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore. (2) Conducătorii autovehiculelor aflaţi în situaţiile prevăzute la alin.(1) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată“, se arată în Codul Rutier.

Conform articolul nr. 32, printre maşinile care au posibilitatea să folosească girofarul se numără şi cele ale ANAF, precizează gorjexclusiv.ro.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close