Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii unui institut de cercetare din Ploieşti îşi primesc salariile, după un an şi jumătate în care nu au fost plătiţi

Angajaţii unui institut de cercetare din Ploieşti îşi primesc salariile, după un an şi jumătate în care nu au fost plătiţi

Angajaţii unui institut de cercetare din Ploieşti îşi primesc salariile, după un an şi jumătate în care nu au fost plătiţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Iul 2012   •   21:46

Angajaţii unui institut de cercetare din Ploieşti, care timp de un an şi jumătate nu şi-au primit salariile pentru că ANAF a blocat conturile institutului, sunt din nou plătiţi, autorităţile constatând că blocarea conturilor a fost făcută din cauza unei "interpretări eronate a legii", informează Mediafax.

Cei 55 de cercetători salariaţi ai Institutului Naţional  de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti, care în ultimul an şi jumătate nu şi-au mai primit salariile pentru că ANAF a blocat conturile institutului pentru datorii de 22 milioane lei, sunt din nou retribuiţi, după ce ANAF a deblocat conturile, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea.
   
Acesta a arătat că ANAF a blocat conturile IPCUP Ploieşti ca urmare a "unei interpretări eronate a legii" şi că în Codul de Procedură Fiscală se prevede ca derogare faptul că nu se blochează conturile cu sumele aferente salariilor, prefectul adăugând că "nimeni până acum nu a sesizat acest aspect".
   
IPCUP Ploieşti a avut conturile blocate pentru datorii de 15 milioane de lei la bugetul consolidat al statului, restul până la 22 de milioane de lei fiind datorii cu salariile şi datorii acumulate la capitolul cheltuieli de întreţinere şi funcţionare, a afirmat, la rândul său, subprefectul de Prahova, Rodica Paraschiv.
   
Prefectul Marius Sersea a spus că reprezentanţii Prefecturii Prahova, împreună cu cei ai IPCUP şi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, au discutat situaţia institutului, iar preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Tudor Prisecaru, a fost de acord cu trecerea institutului de cercetare în subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a afirmat prefectul de Prahova. Până acum, IPCUP Ploieşti se afla în subordinea Ministerului Economiei.
   
El a precizat că o parte a restanţelor salariale au fost deja achitate angajaţilor în cursul acestei săptămâni, urmând ca săptămânile viitoare să fie achitat şi restul.
   
Institutul de Proiectare Cercetare pentru Utilaj Petrolier a fost înfiinţat în anul 1954, iar cercetătorii de la acest institut au realizat proiecte care au situat România, la un moment dat, între primele ţări constructoare si exportatoare de utilaj petrolier. În 1989, IPCUP Ploieşti avea peste o mie de angajaţi.
   
După blocarea conturilor de către ANAF, angajaţii IPCUP au ieşit de mai multe ori în stradă şi au trimis memori către autorităţi.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close