Antena 3 CNN Actualitate Arafat: Presiunea mediatică şi informaţiile eronate despre accidentul din Apuseni au făcut intervenţia şi mai greoaie

Arafat: Presiunea mediatică şi informaţiile eronate despre accidentul din Apuseni au făcut intervenţia şi mai greoaie

Arafat: Presiunea mediatică şi informaţiile eronate despre accidentul din Apuseni au făcut intervenţia şi mai greoaie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Feb 2014   •   18:26

Noul secretar de stat în MAI, Raed Arafat, spune că presiunea mediatică şi informaţiile eronate despre accidentul din Apuseni au făcut intervenţia şi mai greoaie.

Totodată, Arafat susţine că operaţiunea de salvare în cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie nu a fost coordonată corect.

"Una din probleme a fost presiunea imediată pe toate liniile, au fost ştiri care erau eronate la un moment, cum că i-au găsit. O greşeală. Se dădeau ştirile repede", a spus Raed Arafat, sâmbătă, la emisiunea Ediţie de week-end de la Antena 3.

Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat  într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
 

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
 
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close