Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile daneze recunosc posibilitatea unei "conduite exagerate" în cazul românilor agresaţi

Autorităţile daneze recunosc posibilitatea unei "conduite exagerate" în cazul românilor agresaţi

Autorităţile daneze recunosc posibilitatea unei "conduite exagerate" în cazul românilor agresaţi
Sursa foto: Foto: wwwkalpna.blogspot.com
12 Dec 2011   •   18:03

Odată cu declaraţia Gabrielei Lazăr privind modul brutal în care autorităţile daneze s-au purtat cu un grup de români, ambasada României a cerut explicaţii. Autorităţile daneze au recunoscut posibilitatea unei "conduite exagerate" din partea poliţiei pentru respectivul control la frontieră.
   
MAE a precizat, la solicitarea Mediafax, că ambasada României la Copenhaga este la curent cu situaţia petrecută. Reprezentanţii ambasadei au fost în contact permanent cu şoferul autocarului oprit de autorităţile daneze. Autocarul a fost oprit de către poliţia din Copenhaga la intrarea în oraş, adăpostit într-o hală, iar pasagerii, 52 de persoane, cetăţeni români, au fost debarcaţi pe rând din autocar, supuşi verificării documentelor de identitate, bagajelor şi în final fotografiaţi de poliţia daneză.
   
Răspunzând solicitării ambasadei, partea daneză a recunoscut posibilitatea unei "conduite exagerate" din partea unor reprezentanţi ai poliţiei prezenţi la acţiune şi a acceptat organizarea unei întâlniri cu reprezentanţii Ambasadei în vederea clarificării acestei situaţii.
   
De asemenea, MAE spune că firma de transport care deţine autocarul oprit de autorităţile daneze a mulţumit Ambasadei pentru sprijinul acordat şi a precizat că, la finalul operaţiunii, poliţia din Copenhaga a cerut scuze cetăţenilor români pentru modul în care s-a desfăşurat această acţiune.
   
Tânăra a făcut câteva fotografii în hala unde au fost duşi pasagerii autocarului.
   
"Am vrut să vadă toată lumea ce s-a întâmplat acolo. Poliţiştii danezi mi-au spus că, dacă le fac lor fotografii, atunci mi se va confisca aparatul foto. Aşa că am făcut poze tot cu noi, cu românii. Au fost patru ore de groază în care am fost umiliţi", a încheiat Gabriela Lazăr.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close