Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT 2013: Rezultatele se anunţă a fi... "Eu din ce-a zis Lucian Blaga nu am înţeles nimic"

BACALAUREAT 2013: Rezultatele se anunţă a fi... "Eu din ce-a zis Lucian Blaga nu am înţeles nimic"

BACALAUREAT 2013: Rezultatele se anunţă a fi... "Eu din ce-a zis Lucian Blaga nu am înţeles nimic"
de O.P.    |    03 Iul 2013   •   05:56
BACALAUREAT 2013: Perlele la bac nu au întîrziat să apară odată cu proba scrisă la limba şi literatura română.  Absolvenţii de liceu nu s-au dezminţit nici anul acesta şi au lăsat în urma lor cugetări memorabile, care arată cât de "bine" pregătiţi sunt şi în acest an.

Perlele au ajuns din nou în presă, deşi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a cerut profesorilor să nu mai facă publice răspunsurile elevilor. De această dată, chiar elevii s-au lăudat în curtea şcolii cum au rezolvat  unele subiecte.

Când au fost puşi să scrie despre "viziunea despre lume" dintr-o poezie la alegere, din lirica lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga" imaginaţia elevilor a luat-o razna.

Au fost şi elevi care au analizat poeziile într-un mod inedit.

Acesta a fost primul an în care subiectele de bacalaureat la Limba si literatura romana au fost diferentiate în funcţie de profilul absolvit de elevi.

"Eu din ce a zis Lucian Blaga n-am înţeles nimic. O să mai scriu o bucată de comentariu din Moromeţii în loc"
SURSA: Gândul.info

"Poetul avea o fixaţia pe poza ei pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şi ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul."
SURSA: spynews.ro

"Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte şi te compromite."
SURSA: spynews.ro

"Modelul meu în viaţă este Gigi Becali, în afară de faza cu puşcăria."

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close