Antena 3 CNN Actualitate BACALAUREAT de toamnă: SUBIECTELE de la Limba Română, profilul real. Elevilor le-a picat o poezie de Bacovia

BACALAUREAT de toamnă: SUBIECTELE de la Limba Română, profilul real. Elevilor le-a picat o poezie de Bacovia

BACALAUREAT de toamnă: SUBIECTELE de la Limba Română, profilul real. Elevilor le-a picat o poezie de Bacovia
de S.T.    |    25 Aug 2014   •   12:42

Analiza unui fragment din romanul ”Rusoaica” al lui Gib I. Mihăescu, un text argumentativ despre importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate şi un eseu despre viziunea asupra lumii dintr-o poezie a lui Bacovia au fost subiectele la limba română de la bacalaureat, profilul real.

Varianta de subiecte extrasă luni pentru proba scrisă la limba şi literatura română de la examenul de bacalaureat, sesiunea august - septembrie, la profilul real şi filiera tehnologică, a fost cea cu numărul 5.

La primul subiect, pe un fragment din romanul Rusoaica al lui Gib I. Mihăescu, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică.

La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa respectării unor reguli într-un domeniu de activitate.



Subiectul al treilea a vizat redactarea unui eseu de 600-900 de cuvinte în care trebuiau prezentate tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui George Bacovia.



SUBIECTE PROFIL UMAN:







×
Subiecte în articol: limba romana profil real
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close