Antena 3 CNN Actualitate "Banii din şpaga de la Braşov ajungeau la PDL", declaraţia fostului director OPC în faţa magistraţilor

"Banii din şpaga de la Braşov ajungeau la PDL", declaraţia fostului director OPC în faţa magistraţilor

"Banii din şpaga de la Braşov ajungeau la PDL", declaraţia fostului director OPC în faţa magistraţilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    15 Dec 2011   •   06:29

Banii de şpagă din dosarul în care sunt implicaţi primarul, prefectul şi subprefectul de la Braşov ajungeau la PDL.  Ionel Spătaru, fostul director al OPC Braşov, le-a declarat   magistraţilor că banii pe care i-a primit de la denunţătorul din dosar erau destinaţi PDL.

Fostul şef al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Ionel Spătaru, a declarat în faţa instanţei că banii, primiţi ca o mită pentru redeschiderea unei pieţe, erau de fapt o sponsorizare pentru PDL Braşov.

Ionel Spătaru a recunoscut în faţa judecătorilor că a intermediat "sponsorizarea" între administratorii unei pieţe din cartierul braşovean Stupini, închisă în urma unor nereguli, şi PDL Braşov, dar susţine că s-au făcut presiuni asupra lui.

"Arăt că am săvârşit această faptă, pe care nu o consider infracţiune, din cauza presiunii la care eram supus de Bogdan Breja şi Alexandru Muşat, ambii ofiţeri SRI, pe de-o parte, şi mă gândeam la structura politică, pe de-o altă parte. Gândeşte-te că a fost un ordin al Prefectului, nu puteam să fac totul de unul singur!" a declarat IONEL SPĂTARU, fost şef OPC Braşov

Fostul şef al OPC Braşov a fost denunţat chiar de cea care părea dispusă să cotizeze pentru bunăstarea partidului. Laura Kungl are o firmă de publicitate şi ar fi fost dispusă să asigure materiale promoţionale pentru campania electorală a PDL Braşov.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie - octombrie, Ionel Spătaru a pretins de la o persoană denunţătoare, suma de 300.000 lei pentru o autorizaţie de funcţionare a unei firmei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, prefectul de Braşov, Ioan Gonţea, dar şi şeful DSV Braşov, Dorin Enache.

 







×
Subiecte în articol: mita coruptie George Scripcaru
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close