Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre liderul Coreei de Nord: Este imatur, un omuşor fără minte

Băsescu, despre liderul Coreei de Nord: Este imatur, un omuşor fără minte

Băsescu, despre liderul Coreei de Nord: Este imatur, un omuşor fără minte
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2013   •   22:45

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este "imatur" şi "un omuşor fără minte" pentru că a ameninţat că poate lovi cu rachete Guam şi Japonia, în condiţiile în care dispune de numai trei rachete, iar marina SUA este în zonă şi are sistem de interceptare.
   
"Eu nu am vorbit niciodată dur despre un şef de stat, indiferent ce culoare politică a avut, indiferent dacă mi-a plăcut sau nu. Dar aici trebuie să vă spun că avem de-a face cu un şef  de stat imatur (...) Cum vă gândiţi că omuşorul ăsta fără minte, preşedintele Coreei de Nord, ar putea să lanseze din cele trei rachete pe care le are, două către Guam şi Japonia fără să fie interceptată racheta? Şi poate lovi, pentru că e foarte aproape, eventual ar fi  Coreea de Sud, dar în niciun caz nu ar putea să lovească Guamul şi Japonia, pentru că navele marinei SUA sunt acolo şi au sistemul antirachetă la bord", a afirmat Băsescu, joi, la un post de televiziune.
   
De asemenea, el a asigurat că teritoriul României este în momentul de faţă protejat  în proporţie de minim un sfert până la trei sferturi din suprafaţă împotriva unui atac cu rachete balistice datorită navelor SUA din Mediterana de Est.
   
"În momentul de faţă, datorită realizării primului stadiu al scutului anti-rachetă, tot timpul minim un sfert până la trei sferturi din teritoriul României este protejat de orice rachetă s-ar lansa prin navele pe care SUA le au în Mediterana de Est. Da, cu interceptarea, nu detectarea, interceptarea rachetelor care ar avea ca ţintă, să zicem Centrala nucleară de la Cernavodă sau un alt obiectiv important", a mai spus Băsescu.
   

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close