De ce ţinta Elenei Udrea este Florian Coldea, fost adjunct al SRI, şi nu George Maior, fost director al SRI, omul care, înainte de a demisiona, a declarat că pe la el au trecut toate informaţiile din ultimii opt ani.


„Elena Udrea ne spune că nici Băsescu nu a condus România, nici şefii guvernelor, ci Coldea. Mi se pare o prostie. Doamna Udrea vine şi îl atacă acum pe domnul Coldea, dar ne amintim că, în urmă cu ceva timp, l-a elogiat pe acelaşi domn Coldea. Problema este că între Udrea şi Coldea s-a produs un declin cu care domnul Maior nu a fost de acord. Pentru a evita un asemenea scandal, Maior a demisionat. Să ştiţi că SRI este condus de un Colegiu Director, în care votul este secret. În cazul Elenei Udrea, Consiliul Director a hotărât ceva cu care domnul Maior nu a fost de acord, iar domnul Maior a plecat“, a spus Cristian Troncotă, decanul Academiei Naţionale de Informaţii, a punctat acesta pentru Adevărul.


Cât despre acuzele Elenei Udrea că pozele de la Paris alături de Alina Bica au fost făcute de SRI, Troncotă a spus: „Este avocat de meserie şi ar fi trebuit să ştie că SRI are competenţe pe teritoriul României. Este o prostie să acuzi SRI că a făcut filajul de la Paris. SIE are competenţe în exteriorul României“.