Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Nu voi renunţa ideea unei legi a reorganizării administrative. Este necesară

Băsescu: Nu voi renunţa ideea unei legi a reorganizării administrative. Este necesară

Băsescu: Nu voi renunţa ideea unei legi a reorganizării administrative. Este necesară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Ian 2012   •   20:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu va renunţa la ideea unei legi a reorganizării administrative, informează Mediafax.

Acesta intenţionează ca legea să fie aprobată până la alegerile care vor avea loc la sfârşitul anului şi să fie aplicată treptat, până în 2016.
   
"Un element al modernizării României este reorganizarea administrativ-teritorială şi vă mărturisesc că această idee a primit o ripostă puternică din partea partidelor politice, chiar şi a societăţii civile, dar, anul acesta, nu voi renunţa la ideea ca, până la alegerile legislative din luna noiembrie, să avem o lege a reorganizării administrativ-teritoriale, a declarat preşedintele Bãsescu.
   
Traian Băsescu a spus că actuala organizare administrativă a teritoriului a devenit "o frână" în dezvoltarea României moderne şi că nimeni nu are o viziune regională .
   
Preşedintele a mai spus că este clar că reorganizarea administrativă este necesară  mai mult ca oricând .

"Este clar reorganizarea administrativ-teritorială este necesară şi niciun interes politic nu justifică amânarea ei . Putem discuta cât, câte regiuni, dar nu putem amâna acest proces", a mai spus preşedintele Bãsescu.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close