Antena 3 CNN Actualitate Blaga: Am primit de la Ponta nominalizarea lui Crişu Anastasiu ca Avocat al Poporului. Vom decide azi pe cine susţinem

Blaga: Am primit de la Ponta nominalizarea lui Crişu Anastasiu ca Avocat al Poporului. Vom decide azi pe cine susţinem

Blaga: Am primit de la Ponta nominalizarea lui Crişu Anastasiu ca Avocat al Poporului. Vom decide azi pe cine susţinem
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Ian 2013   •   08:37

Grupurile parlamentare ale PDL urmează să decidă, în această dimineaţă, pe cine vor susţine pentru funcţia de Avocat al Poporului, a anunţat preşedintele PDL, Vasile Blaga, arătând că propunerea democrat-liberalilor de până acum pentru acest post a fost Gheorghe Iancu, potrivit Mediafax.

Blaga a precizat, după şedinţa de luni a grupurilor parlamentare ale PDL, că a primit de la premier nominalizarea lui Crişu Anastasiu pentru funcţia de Avocat al Poporului şi CV-ul acestuia, liderul PDL arătând că "nu ştie de unde această urgenţă chiar atât de mare de a veni astăzi cu propunerea şi mâine a-l vota pe Avocatul Poporului".

Şeful democrat-liberalilor a spus că propunerea PDL de până acum pentru funcţia de Avocat al Poporului a fost Gheorghe Iancu şi a precizat că va vedea dacă acesta va mai dori să candideze.

Premierul Victor Ponta a declarat luni, după şedinţa USL, că le va scrie oficial liderilor PDL şi UDMR, Vasile Blaga şi Kelemen Hunor, pentru a avea o întâlnire în cel mai scurt timp privind un acord între principalele forţe reprezentate în Parlament legat de numirea Avocatului Poporului.

El a precizat că, în acest fel, România va avea ca Avocat al Poporului o persoană independentă, care să reprezinte toate elementele de transparenţă, independenţă, imparţialitate necesare pentru ocuparea acestei funcţii.

Crişu Anastasiu, propunerea prim-ministrului Victor Ponta pentru Avocatul Poporului, va fi audiat astăzi de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close