Antena 3 CNN Actualitate Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi

Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi

Bolnavă de cancer a rămas fără pensie, pentru că s-a "însănătoşit". Metoda umilitoare, practicată de autorităţi
de O.P.    |    22 Mai 2013   •   06:14

O femeie din judeţul Bistriţa-Năsăud a rămas fără pensia de handicap pe motiv că s-ar fi însănătoşit. Ea a fost operată de patru ori la sân, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mai mult, autorităţile susţin că este o practică normală pentru că dacă boala s-a ameliorat femeia nu se mai încadrează în prevederile legii. 

Femeia a fost diagnosticată cu cancer şi a fost operată de patru ori la sân. Cu toate acestea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului i-a tăiat pensia de handicap, de 230 de lei, din luna octombrie a anului trecut.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială spun că sunt sute de persoane care nu mai îndeplinesc criteriile de acordare a pensiilor de handicap, pentru că boala de care suferă s-a ameliorat.

Directorul adjunct al instituţiei spune că unele afecţiuni se pot ameliora şi nu mai corespund cu criteriile de încadrare pentru obţinerea pensiei de handicap.

×
Subiecte în articol: boli pensie
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close