Antena 3 CNN Actualitate Căminele private: condiţii de patru stele, cu preţuri de până la 100 euro lunar

Căminele private: condiţii de patru stele, cu preţuri de până la 100 euro lunar

Căminele private: condiţii de patru stele, cu preţuri de până la 100 euro lunar
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    10 Sep 2011   •   20:25

Aparat de aer condiţionat, televizor, cablu, internet şi condiţii de patru stele. Toate acestea se găsesc la un cămin. E drept, unul privat. Chiria e ceva mai scumpă, dar studenţii spun că merită. Au şi condiţii ca acasă, dar şi atmosfera de cămin.

Deşi au primit locuri la căminele de stat, unii studenţi au preferat varianta privată. Asta după ce, în primii doi ani de facultate, au locuit cu chirie.

Căminele private oferă condiţii mai bune ca în campusurile universitare, la preţuri mai mici decât chiriile din oraş. Camerele sunt de tip garsonieră, cu baie şi bucătărie. Pentru o astfel de garsonieră se plăteşte, în medie, câte o sută de euro pe lună, plus cheltuielile de întreţinere.

Pentru 20 de euro în plus, studentul poate opta pentru un alt tip de cameră - cu cinci metri pătraţi mai mare, în rest are aceleaşi utilităţi: aer condiţionat, frigider, cuptor cu microunde, televizor şi internet.

La asemenea condiţii, cererea e deja mare.

"Gradul de ocupare la momentul acesta este de 90-95%. Preconizăm ca până la 1 octombrie, blocurile să fie ocupate", a declarat Roxana Mihai, directorul executiv al firmei care administrează complexul.

S-au lăsat convinşi de aceste condiţii ale instituţiilor private chiar şi fanii vieţii de cămin.

În Capitală, există deja mai multe cămine private, iar preţurile pentru un loc variază între 50 şi 110 euro pe lună.

 



×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close