Antena 3 CNN Actualitate Căminul ORORILOR. Pacienţi cu probleme psihice grave, trataţi ca animalele. "Sunt legaţi cu lanţurile şi au ajuns să îşi muşte CARNEA de pe mâini, de foame"

Căminul ORORILOR. Pacienţi cu probleme psihice grave, trataţi ca animalele. "Sunt legaţi cu lanţurile şi au ajuns să îşi muşte CARNEA de pe mâini, de foame"

Căminul ORORILOR. Pacienţi cu probleme psihice grave, trataţi ca animalele. "Sunt legaţi cu lanţurile şi au ajuns să îşi muşte CARNEA de pe mâini, de foame"
de O.P.    |    18 Iul 2014   •   06:27

Pacienţii cu probleme psihice din căminul de la Aldeni sunt trataţi ca nişte animale. O angajaţă susţine că unii oameni sunt ţinuţi nemâncaţi, dezbrăcaţi şi legaţi de pat, iar copiii ajung să-şi muşte mâinile de foame.

Mai mult, în cămin ar avea loc relaţii sexuale între pacienţi cu afecţiuni grave.

Fundaţia care administrează căminul a fost amendată în urma controlului din luna aprilie, însă chiar şi aşa situaţia este în continuare scăpată de sub control.

CE se întâmplă în CĂMINUL ORORILOR

Angajata căminului povesteşte că ororile nu au încetat nicio secundă, iar tinerii şi adulţii din cămin sunt trataţi precum animalele. Pentru că nu sunt hrăniţi cum trebuie unii dintre bolnavi se automutilează: "Este o tânără care îşi muşcă mâinile din cauza foamei", spune femeia.

Angajata căminului confirmă şi abuzurile sexuale între pacienţi .

Fundaţia care administrează căminul a fost amendată cu suma de 5 mii de lei şi a fost dată în judecată în urma controlului din luna aprilie. Chiar şi aşa, nu s-a schimbat nimic. O confirmare a lipsei de personal de supraveghere a venit tocmai când echipa de filmare încerca să obţină un punct de vedere de la conducerea căminului: o pacientă de 25 de ani a fost luată de ambulanţă după ce a înghiţit un pumn de cuie şi şuruburi

Reprezentanţii azilului spun că au existat unele probleme, dar că pacienţii sunt foarte bine îngrijiţi şi hrăniţi. Mai adaugă că nu se poate vorbi de niciun fel de abuz la care să fie supuşi bolnavii. 

Autorităţile au început o anchetă încă de la începutul anului, dar procurorii însă nu au finalizat până acum verificările.
 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close