Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de caniculă pentru București și 21 de județe. Vezi prognoza meteo

Cod galben de caniculă pentru București și 21 de județe. Vezi prognoza meteo

Cod galben de caniculă pentru București și 21 de județe. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iul 2012   •   08:54

Vremea se anunță caniculară, cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius, începând de astăzi și până duminică inclusiv, se arată într-o atenționare de Cod galben de canicuală, emisă vineri de meteorologi, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Codul galben de caniculă şi disconfort termic accentuat este valabil în următoarele două zile în 22 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, zone în care sunt așteptate temperaturi în jur de 39 grade Celsius.




Prognoza meteo pentru următoarele zile


Vineri (20 iulie)


În ţară, vremea va fi călduroasă, local caniculară în sud-vestul, sudul şi estul ţării şi izolat în centru. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea în regiunile nord-vestice, nordice şi în zona de munte, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 10 grade în depresiuni şi 23 de grade pe litoral şi în sudul Banatului. Presiunea atmosferică nu se va modifica semnificativ.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 35-36 de grade, iar cea minimă de 17-19 grade. Presiunea atmosferică nu se va modifica semnificativ.


Sâmbătă (21 iulie)


În ţară, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice şi în zona de munte, iar noaptea şi în vest, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul ţării şi 39 de grade în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 23 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17-19 grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro


×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo temperaturi ANM
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close