x close

Fii alături de noi!

Carnea de mangaliţa, tot mai populară printre românii care vor să mănânce sănătos

de N.B.   •   27 Noi 2011   •   23:41 Comenteaza
Carnea de mangaliţa, tot mai populară printre românii care vor să mănânce sănătos 414
Foto: stei.olx.ro
Românii sunt mai atenţi la ce mănîncă, de sărbători. Unii schimbă porcul, cu puiul sau curcanul. Alţii, nu renunţă la carne de porc. Şi mănâncă sănătos preparându-şi bucatele dintr-o rasă de porc specială, mangaliţa.

Unii fermieri din România au reluat tradiţia de a creşte porci din rasa mangaliţa. Erau mult mulţi pe vremuri, în zona Transilvaniei. Dar nerentabili. Aşa că, în timp, crescătorii au renunţat la ei.

Odată cu noul curent eco şi cu dietele de alimentaţie sănătoasă, exemplarele din această rasă au început să reapară în gospodăriile oamenilor. 

Preţurile pentr acest tip de carne sunt, însă, mai mari faţă de carnea obişnuită de porc: un kilogram de cârnaţi de casă din această carne costă 37 de lei, un muşchiuleţ afumat este 48 de lei, iar ciolanul costă 19 lei.

Din ce în ce mai mulţi consumatori sunt interesaţi de carnea de mangaliţa şi de produsele din carne de mangaliţa şi asta pe măsură ce reuşesc să se informeze asupra calităţilor acestei cărni.

Şi pentru fermieri sunt o achiziţie. Porcii Mangaliţa nu sunt pretenţioşi la hrană, sunt rezistenţi la boli şi la condiţiile climatice mai puţin favorabile.
 
Get Adobe Flash player
EUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Meteo 31/08/2015

Horoscop

Horoscopul zilei...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

High Tech

Cum poți afla cine îți ignoră cererea de prietenie pe Facebook

Facebook a atins un miliard de utilizatori logaţi într-o singură zi, ceea ce înseamnă că tot mai multe persoane folosesc reţeaua de socializare. Pe acest fond, cu toţii ştim cât de frustrant este să trimiţi o...

31 Aug 2015  •  21:11

sati