Antena 3 CNN Actualitate Cazul care arată bătaia de joc din spitalele româneşti

Cazul care arată bătaia de joc din spitalele româneşti

Cazul care arată bătaia de joc din spitalele româneşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2012   •   07:45

Un copil de doar cinci ani, din judeţul Constanţa, a fost nevoit să aştepte mai bine de 8 ore într-un spital din Capitală, pentru o intervenţie de rutină. Copilul fusese operat în urmă cu câteva luni de un medic grec pentru a i se monta un dispozitiv care să îi controleze crizele de epilepsie. Acum, acest dispozitiv ar fi trebuit repornit. După lunga aşteptare pe holul spitalului şi în lipsa specialistului grec, medicii au trimis-o pe fetiţă înapoi la Constanţa, pentru că nu au ştiut cum să o ajute.

După 3 ore petrecute pe drum, într-o ambulanţă privată, fetiţa a ajuns la spitalul Alexandru Obregia, din Bucureşti.

Fetiţa din Murfatlar, judeţul Constanţa, fusese operată în urmă cu doar o lună, la spitalul Bagdasar-Arsenie, din Capitală, de către un medic grec, asistat de unul român. Aceştia i-au montat dispozitivul pentru stoparea crizelor de epilepsie au programat-o la un control, în urma căruia aparatul urma să fie pornit. Ei însă nu au venit la consultaţie.

Copilul a fost trimis înapoi, la Constanţa, cu o ambulanţă care nu avea echipaj medical. Atât femeia, cât şi fetiţa ei, au fost însoţite doar de un şofer. Pe drum, femeii i s-a făcut rău. În cele din urmă, cele două au ajuns la spitalul judeţean din Constanţa


×
Subiecte în articol: spital medici
Parteneri
Anunţ de la MAI. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu
x close