Antena 3 CNN Actualitate Ce explicaţii are ministrul Muncii pentru situaţiile umilitoare la care sunt supuse persoanele cu handicap

Ce explicaţii are ministrul Muncii pentru situaţiile umilitoare la care sunt supuse persoanele cu handicap

Ce explicaţii are ministrul Muncii pentru situaţiile umilitoare la care sunt supuse persoanele cu handicap
14 Mai 2013   •   19:11

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a comentat, în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei, situaţiile umilitoare la care au fost supuse persoanele cu handicap din Prahova. 

„În toate există şi un dram de avevăr. (...) Aceste comisii de evaluare, prin procesul de descentralizare, au trecut în competenţa consiliilor judeţene. Ministerul Muncii are ca atribuţii activitatea metodologică a acestor comisii şi nu are atribuţii în modul în care se face evaluarea” a declarat ministrul Muncii.

„Sunt şi situaţii în care nu se face vina ministerului, asa cum a fost cazul doamnei de ieri, care nu fusese chemta la comisie. Aşa cum a fost şi cu domnul acesta (cu piciorul amputat), care era internat în spital. Cum este posibil să-i dea drumul din spital, când acolo trebuia să fie un asistent social?”

În ţara asta, trebuie să ne învăţăm să răspundem pentru ceea ce se face”, a mai spus Mariana Câmpeanu.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, despre umilirea persoanelor cu handicap: Este o întâmplare

De două zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială Prahova este în centrul unui scandal. De la Ploieşti vin imgini şocante cu persoane cu handicap venite la comisia de evaluare. Conform legii, această evaluare se face anual. Astăzi, familia l-a adus la comisie pe un bătrân de 78 de ani, cu piciorul amputat, care a fost scos special din spital.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close