Antena 3 CNN Actualitate Ce se ascunde în spatele scrisorii Biancăi Lucaciu, absolventa de 10 la BAC

Ce se ascunde în spatele scrisorii Biancăi Lucaciu, absolventa de 10 la BAC

Ce se ascunde în spatele scrisorii Biancăi Lucaciu, absolventa de 10 la BAC
14 Iul 2015   •   22:13

După ce singura elevă din Sălaj care a luat nota 10 la Bacalaureat a scris o scrisoare pe pagină de socializare şi care a devenit virală în rândul tinerilor, mulţi s-au grăbit să-i dea replica. Mesajul Biancăi Lucaciu a fost întors pe toate părţile de elevi, profesori sau simpli comentatori, iar pruintre cei care s-au grăbit să-i răspundă a fost şi Elisabeta Stănciulescu, sociolog şi fost profesor universitar, actualmente consilier pentru dezvoltare personală, scrie voceatransilvaniei.ro.

Aceasta a scris pe blogul personal un mmaterial amplu despre Bianca, material în care analizează ce s-ar ascunde în spatele scrisorii scrise de adolescentă.

„Bianca Lucaciu, eleva de la liceul din Șimleu Silvaniei care a obținut media 10 la bacalaureat, i-a impresionat pe români nu atât prin performanța ei școlară, cât prin atitudine; fără mesajul postat pe contul ei Facebook, ar fi rămas doar un nume fără chip printre alte câteva zeci de tineri care au reușit performanțe similare.

La vârsta ei, în situația ei, 100% sigur aș fi simțit, gândit, scris ca ea; am avut multe momente de revoltă deschisă, nu la finalul liceului (pe care l-am terminat cu 10), ci chiar pe parcursul lui; iar, după aceea, pe întreg parcursul vieții. Trăiesc, în consecință, și empatie emoțională și empatie intelectuală cu trăirile și judecățile ei."

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: BACALAUREAT 2015
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close