Antena 3 CNN Actualitate Cercetător român: Un cutremur de 7 grade va lovi România, în 2012. Ce zice Mărmureanu?

Cercetător român: Un cutremur de 7 grade va lovi România, în 2012. Ce zice Mărmureanu?

Cercetător român: Un cutremur de 7 grade va lovi România, în 2012. Ce zice Mărmureanu?
Sursa foto: Foto: klewtv.com
de M.Z.    |    06 Dec 2011   •   21:04

România se va zgâlţâi serios în 2012 - cel puţin asta susţine un cercetător român care lansează încă o predicţie pentru cutremurul pe care România îl aşteaptă din 2000 încoace. Este profesor universitar la o facultate din Frankfurt şi susţine că ştie locul, momentul şi magnitudinea următorului cutremur - România, 2012, aproximativ 7 grade pe Richter.

Din Germania, profesorul universitar George Purcaru lansa o predicţie la începutul anilor `70. Prevestea un seism uriaş în România prin 1980. S-a înşelat cu trei ani. Acum, lansează o altă predicţie.

"Următorul cutremur după cel din 1977, cu un interval de magnitudine 6,6 - 6,7 până la 7 va fi în intervalul de timp până în 2012. Hai, până în 2013. Nu poate fi dată nici ziua, nici luna, nici anul", susţine George Purcaru.

Profesorul deţine recordul pentru cea mai exactă precizie din lume pentru un cutremur care a avut loc în 1994, în insulele Aleutine. Calculul său are la bază dictonul - istoria se repetă.

Ca orice om de ştiinţă, George Purcaru are şi rivali. Unul dintre ei este Gheorghe Mărmureanu.

"Nu urmează un cutremur de suprafaţă de tipul 4 martie. Urmează un cutremur de adâncime de tip 1940. Ce vreţi mai mult decât ştiinţific?", declară Gheorghe Mărmureanu, fostul directorul al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

 



×
Subiecte în articol: România cutremur seism Gheorghe Marmureanu
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close