Antena 3 CNN Actualitate Chestorul Manoloiu, AMENINŢAT de Traian Băsescu în direct

Chestorul Manoloiu, AMENINŢAT de Traian Băsescu în direct

Chestorul Manoloiu, AMENINŢAT de Traian Băsescu în direct
Sursa foto: Foto: Antena3
06 Aug 2012   •   18:54

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, 3 august, că şeful de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, "a minţit" ori înainte, ori după referendum.
   
Băsescu a susţinut că decizia din 2 august a Curţii Constituţionale - prin care s-a amânat validarea sau invalidarea referendului din 29 iulie - a fost generată de un chestor. "Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. (...) Mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă-i bine, domnul chestor", a spus Traian Băsescu.
   
"Este clar că Ioan Rus a dat o dispoziţie pe data de 2, după ce pe 1, ca de altfel şi înainte de desfăşurarea referendumului, dăduse dispoziţie să dea cifra corectă. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale, şi atunci chestorul şef cu Evidenţa Populaţiei nu a făcut decât să se execute, numai că Ioan Rus şi chestorul trebuiau să ştie un lucru. Au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred că domnul chestor nu a învăţat nimic din cazul Năstase", a mai susţinut Traian Băsescu.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close