Antena 3 CNN Actualitate Consiliul de Etică: Premierul Ponta nu a plagiat la teza de doctorat

Consiliul de Etică: Premierul Ponta nu a plagiat la teza de doctorat

Consiliul de Etică: Premierul Ponta nu a plagiat la teza de doctorat
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    19 Iul 2012   •   19:22

Consiliul Naţional de Etică a decis, joi, că teza de doctorat elaborată de premierul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute la acea vreme.

În plus, cercetarea prezintă elemente de noutate, iar teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării, se mai arată în hotărârea Consiliului.

Totodată, tema tezei este în domeniul de preocupare al doctorandului şi al conducătorului de doctorat, bibliografia este la sfârşitul lucrării şi Ponta nu şi-a însuşit idei care nu-i aparţineau, potrivit Consiliului.

"Nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta şi-ar fi însuşit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparţineau şi le-ar fi prezentat drept contribuţii personale sau originale", se arată în raport, potrivit Agerpres.

Membrii raportului susţin că teza de doctorat a fost susţinută în Catedra de Drept Public a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, pe 01.04.2003, în prezenţa unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcuţ, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Şaguna şi alţi specialişti de renume care au apreciat valoarea lucrării.

"În urma analizelor efectuate s-a constatat că procedurile în urma cărora Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare şi nu se poate susţine calificarea de plagiat", subliniază raportul CNE.

"Prin urmare, CNE apreciază că titlul de doctor în ştiinţe juridice, domeniul drept a fost obţinut de domnul Victor Ponta în concordanţă cu legislaţia în vigoare în anul 2003 şi calificarea de plagiat în cazul tezei de doctorat cu titlul ", se arată în raportul CNE semnat de vicepreşedintele acestui organism, Vergil Muraru.

Premierul Ponta susţinea, în iunie, că în spatele acuzaţiei de plagiat, care i s-a adus de către revista Nature, se află consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei.





  

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close