Antena 3 CNN Actualitate Control la Spitalul din Petroşani, după imaginile prezentate la Sinteza Zilei. Zeci de copii erau trataţi în condiţii mizere

Control la Spitalul din Petroşani, după imaginile prezentate la Sinteza Zilei. Zeci de copii erau trataţi în condiţii mizere

Control la Spitalul din Petroşani, după imaginile prezentate la Sinteza Zilei. Zeci de copii erau trataţi în condiţii mizere
01 Apr 2015   •   10:35

Autorităţile au făcut curăţenie în spitalul din Petroşani, după imaginile prezentate la Sinteza Zilei. Saltelele vechi au fost înlocuite la doar câteva ore de la publicarea fotografiilor. Asta după ce tatăl unui copil i-a cerut unei asistente să îi schimbe salteaua şi i s-a spus că spitalul nu mai are altele noi. Primăria va demara un control pentru a afla de ce angajaţii spitalului ţineau saltelele noi în depozit şi îi obligau pe copii să doarmă pe unele vechi şi rupte.

Imaginile şocante de la secţia de pediatrie a spitalului din Petroşani difuzate la emisiunea Sinteza Zilei au pus autorităţile pe jar. Primăria a trimis o echipă să controleze depozitele unităţii medicale. Imediat, angajaţii spitalului au înlocuit saltele vechi de care se plânseseră mai mulţi pacienţi.

Nu doar saltelele sunt în stare jalnică la secţia de pediatrie a spitalului din Petroşani. Zeci de copii de aici îşi petrec perioada de internare într-o mizerie cruntă.  

Conducerea spitalului dă asigurări că astfel de situaţii nu vor mai exista după ce lucrările de reabilitare se vor încheia, adică în 2018.

Nu este pentru prima dată când părinţii se plâng de modul în care sunt trataţi copiii lor şi de condiţiile mizere din saloane. Numai că de data asta sesizările au ajuns să fie văzute de o ţară întreagă. Primăria îşi ia angajamentul să verifice stocurile unităţii medicale şi să se asigure că saltelele şi mobilierul vor fi schimbate atunci când se uzează.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close