Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean: Legea României nu este negociabilă. Ambasadorul ungar să reflecteze la reîntoarcerea în mandatul său

Corlăţean: Legea României nu este negociabilă. Ambasadorul ungar să reflecteze la reîntoarcerea în mandatul său

Corlăţean: Legea României nu este negociabilă. Ambasadorul ungar să reflecteze la reîntoarcerea în mandatul său
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Feb 2013   •   19:54

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, că arborarea steagului secuimii pe instituţii ale statului român ţine de o "simbolistică politică" care militează pentru o "autonomie teritorială pe principii etnice", reiterând însă că "legea României nu este negociabilă".

Despre afirmaţiile şocante ale ambasadorului ungar la Bucureşti Oskar Fuzes, recent convocat la MAE pe tema scandalului arborării steagului secuiesc, ministrul Titus Corlăţean a declarat că, până la proba contrarie, le va considera "o greşeală", adăugând că, dacă nu va respecta legile diplomaţiei şi pe cele ale statului românesc, mandatul ambasadorului ungar la Bucureşti va înceta.

"Dacă nu este o greşeală, atunci în mod clar ambasadorul şi-a depăşit mandatul şi, din acest punct de vedere, eu îi sugerez ambasadorului să aibă o perioadă de reflecţie foarte serioasă, la rece, cu privire la reîntoarcerea în mandatul său şi respectarea mandatului. Pentru că, dacă nu îşi respectă mandatul, atunci mijloacele diplomatice sunt foarte clare: acest mandat va înceta", a declarat ministrul de Externe.



Ambasadorul Ungariei în România, Oszkar Fuzes, a declarat la un post de televiziune că nu există un ”război al steagurilor” între cele două ţări, precizând că arborarea drapelului ţinutului secuiesc este un ”drept natural” al secuilor, scrie dcnews.ro

Fuzes a mai declarat că ar fi oportună o schimbare în Constituţia României, în aşa fel încât în loc de “stat naţional” să apară “stat multinaţional”.



×
Subiecte în articol: Titus Corlăean
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close