Antena 3 CNN Actualitate De ce s-a sucit Băsescu în privinţa lui "Cazancioc, ăla": "Vina a fost eventual a mea"

De ce s-a sucit Băsescu în privinţa lui "Cazancioc, ăla": "Vina a fost eventual a mea"

De ce s-a sucit Băsescu în privinţa lui "Cazancioc, ăla": "Vina a fost eventual a mea"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
11 Apr 2013   •   22:07

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este "acceptabilă" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi că probabil luni va avea loc învestitura, menţionând că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite, informează Mediafax.

"Pe 15 seară probabil va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul Justiţiei", a spus Băsescu la un post de televiziune.

Întrebat cum i se pare propunerea legată de Cazanciuc, preşedintele a răspuns: "O consider acceptabilă, chiar dacă eu am mai avut nişte reacţii la adresa domnului Cazancioc (Robert Cazanciuc, n.r.) când se punea problema să fie procuror general cu un procuror care avea nu ştiu ce probleme care până la urmă s-au confirmat. A fost o reacţie pentru care domnul Cazancioc nu a avut nicio vină. Vina a fost eventual a mea, pentru că nu am fost bine informat şi l-am pus la pachet", a spus Băsescu.
   
Întrebat ce se aşteaptă de la viitorul ministru, preşedintele a răspuns: "Mă aştept de la el să definitivăm numirile la toate nivelurile la Parcehte, să o facem repede".
   
Întrebat dacă se ştia despre intenţia privind numirea lui Cazanciuc, preşedintele a răspuns: "Am avut o discuţie la telefon şi săptămâna trecută. Se prefigura ca o soluţie, i-am spus de atunci premierului că nu am nimic împotrivă. Ştiu că s-a mai uitat în stânga în dreapta, nu s-a fixat de la bun început pe această soluţie, dar una peste alta nu cred că este o alegere proastă".
 
În iulie 2012, şeful statului îl dădea exemplu negativ pe Cazanciuc, spunea că ar fi "un tip flexibil"' şi îl băga în aceeaşi oală cu procurorul George Bălan, cercetat la acel moment pentru fapte de corupţie.


   
Preşedintele Traian Băsescu a aprobat, joi, demisia lui Robert Cazanciuc de la Parchetul General.
   
Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a acestuia.

Victor Ponta a spus că l-a informat joi dimineaţă pe preşedintele Traian Băsescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei, premierul menţionând că şeful statului "nu a avut niciun fel de obiecţie"
.


 


×
Subiecte în articol: Victor Ponta procuror general DNA
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close