Antena 3 CNN Actualitate Deschiderea dosarului Telepatia, după un articol în presă şi o sesizare anonimă

Deschiderea dosarului Telepatia, după un articol în presă şi o sesizare anonimă

Deschiderea dosarului Telepatia, după un articol în presă şi o sesizare anonimă
03 Iun 2014   •   09:24

Începutul cercetărilor în cazul dosarului Telepatia este un mister, potrivit Sursazilei.ro. Asta pentru că procurorii au început ancheta în urma unor sesizări „anonime" şi a unor articole de presă depuse ca probe.

La patru ani după decizia închiderii dosarului ICA prin NUP, un articol apărut în ziarul Curentul, în februarie 2007, fără a conţine probe sau documente, avea să stea la baza unui referat al organelor de poliţie judiciară care urma să fie trimis la DNA.

Sursa zilei scrie că acest articol a fost folosit de procurori pentru readucerea în discuţie a cazului. A urmat apoi un denunţ făcut de Vasile Popa şi însuşit de acesta prin declaraţia dată la DNA în iunie 2007.

Paradoxal, în faţa instanţei de judecată, acesta nu numai că nu-şi menţine afirmaţiile din denunţ ci, mai mult, afirmă că privatizarea a fost benefică.

"Regândind întreaga situaţie, astăzi pot să afirm că intervenţia domnului Voiculescu de a prelua ICA în cadrul holding-ului GRIVCO a fost salutară şi salvatoare. Înclin să cred, realist vorbind, că dl. Voiculescu a avut o intervenţie benefică pentru salvarea institutului. Imboldul care m-a determinat să întocmesc şi să trimit sesizarea la Ministerul Justiţiei a fost determinat de faptul că mă durea sufletul să văd că Institutul de Cercetări Alimentare e pe cale de dispariţie. Acum îmi dau seama că acţiunea mea a fost greşit gândită datorită unor stări de enervare de moment pe care le-am avut", declara Vasile Popa.

Totodată, conform rechizitoriului, deşi articolele de presă nu sunt acte procedurale sau mijloace de probă, tocmai articole de presă în legătură cu privatizarea ICA sunt depuse ca probă la dosar, mai scrie Sursa Zilei.

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia ICA
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close