Antena 3 CNN Actualitate Deţinuţii din închisori, trataţi mai bine decât bolnavii din spitale. Cum s-a ajuns în această situaţie paradoxală

Deţinuţii din închisori, trataţi mai bine decât bolnavii din spitale. Cum s-a ajuns în această situaţie paradoxală

Deţinuţii din închisori, trataţi mai bine decât bolnavii din spitale. Cum s-a ajuns în această situaţie paradoxală
de O.P.    |    20 Sep 2012   •   06:13

Miile de pacienţi care zi de zi se tratează în spitalele din ţară fac foamea. De mai bine de patru ani, tariful pentru hrana zilnică a unui pacient nu a mai fost modificat, deşi alimentele s-au scumpit de două-trei ori pe an. Culmea, în comparaţie cu spitalele, în penitenciare şi aresturile de poliţie, oamenii de după gratii mănâncă mai mult şi mai bine.

Spitalul de Pediatrie din Iaşi este cea mai mare unitate sanitară pentru copii din Moldova. Hrana pentru cei mici este asigurată din bugetul spitalului şi costă între 7,8 lei şi 14 lei, în funcţie de afecţiunile de care suferă.

Tarifele au rămas aceleaşi de ani de zile. Asta în codiţiile în care preţul unui kilogram de cartofi sau de carne a crescut simţitor în ultimii ani.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, bolnavii n-ar putea învinge boala, ba chiar s-ar îmbolnăvi şi mai tare dacă nu ar primi mâncare de acasă.

"Mâncarea e proastă, proastă! Normal la un diabet ar trebui să aibă carne, zile cu o bucăţică de carne cel puţin 100 gr de carne să mănânce pe zi, un diabetic"

Şi spitalele din Braşov se confruntă cu aceeaşi situaţie.

Deşi Ministerul Sănătăţii anunţa încă de la începutul verii că vrea să majoreze alocaţiile de hrană pentru spitale, situaţia a rămas şi acum neschimbată.




×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close