Antena 3 CNN Actualitate DNA: Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută pentru trafic de influenţă

DNA: Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută pentru trafic de influenţă

DNA: Şefa Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, reţinută pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: medicalsea.org
de M.Z.    |    27 Aug 2014   •   10:11
Directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, Floarea Alesu, a fost reţinută la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de două infracţiuni de trafic de influenţă.
 
Ea va fi prezentată miercuri Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În perioada februarie - martie 2014, Floarea Alesu a primit de la denunţător suma de 10.000 lei şi o bijuterie din aur (lănţişor din aur cu pandantiv, în valoarea de 757,97 lei), promiţându-i în schimb să-şi folosească influenţa de director general şi să intervină alte persoane, pentru ca fiica respectivului să ocupe un post de inspector în instituţie.
 
De asemenea, mai precizează sursa citată, în 2013, Floarea Alesu a primit indirect, de la o altă persoană, 500 lei, promiţând că va interveni pe lângă funcţionarii din subordinea sa, pentru ca dosarul depus de aceasta pentru obţinerea unei pensii de handicap să fie soluţionat favorabil.
 
Floarea Alesu mai este cercetată într-un dosar separat, pentru presupuse fapte conexe infracţiunilor de corupţie.
 

×
Subiecte în articol: trafic de influenta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close